4.Karadeniz Üroloji Sempozyumu Düzenlendi

04 Eylül 2018 Salı

Bu yıl 4.’sü düzenlenen “Karadeniz Üroloji Sempozyumu”, Giresun Üniversitesi ev sahipliğinde Türk Üroloji Derneği ve Türk Üroloji Akademisi işbirliğiyle, 01-02 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Güre Yerleşkesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ural Oğuz’un yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Öğr. Gör. Şenol Sancak’ın sunumunu yaptığı programda konuşan Sayın Oğuz; kurumların geçmişleriyle ve sürdürdükleri gelenekleriyle büyüdüklerine vurgu yaparak, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinin de genç bir üniversite olmasına karşın bu yıl 11. yılını kutlayan ve aynı yıl içerisinde Giresun’da ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşayan bir kurum olduğunu belirtti.

Afiliasyon sistemiyle 600 yataklı üç binada sağlık hizmetlerinin verilmeye başlandığına değinen Doç. Dr. Ural Oğuz, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik’in girişimleriyle iyi bir ekip oluşturduklarını ve tüm alanlarda Giresunlulara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. Daha sonra kürsüye çıkan Türk Üroloji Akademisi Koordinatörü Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, 4.’sünü düzenledikleri sempozyumun 5.’si için de çalışmalara başladıklarını belirterek konuşmasına başladı. Yaptıkları çalışmalara ve sempozyum içerisinde işleyecekleri konulara değinen Sayın Kadıoğlu’nun ardından Türk Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cankon Germiyanoğlu kürsüye çıktı. Türk Üroloji Derneğinin tarihçesine değinen ve yaptıkları faaliyetlere yer veren Germiyanoğlu, etkinliğin Giresun’da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasını bitirdi.

Etkinliğin son açılış konuşmasını yapan Rektör Vekilimiz M. Serkan Soylu sözlerine, Giresun Üniversitesinin genel durumuna değinerek başladı. “Giresun Üniversitesi olarak önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz…” diyen Prof. Dr. Serkan Soylu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tıp fakültesinin, eğitim-öğretime yaptığı katkılardan ve gerçekleştirilen akademik çalışmalarından dolayı GRÜ’nün lokomotif fakültelerinden biri olduğunu belirten Sayın Soylu, Üroloji Ana Bilim Dalının da Tıp Fakültesi içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Etkinliğin Giresun Üniversitesinde düzenlenmesinde gösterdikleri katkıdan dolayı Türk Üroloji Akademisi Koordinatörü Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, Türk Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cankon Germiyanoğlu ve GRÜ Tıp Fakültesi akademisyenlerine teşekkür eden Prof. Dr. Serkan Soylu, Doç. Dr. Ural Oğuz ile birlikte günün anısına hazırlanan plaketleri Cankon Germiyanoğlu ve Ateş Kadıoğlu’na takdim ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından, Giresun’dan ve Türkiye’nin bir çok ilinden alanında uzman kişiler; BPH-Androloji, İnkontinans, ve Pediatrik Üroloji ana başlıkları altında hazırladıkları sunumları, ameliyat görüntüleri eşliğinde izleyicilere aktardılar.