Giresunda İlk Dil Kanseri Ameliyatı Gerçekleştirildi

24 Ekim 2017 Salı

Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ile Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında gerçekleşen afiliasyon sonrası büyük ve riskli ameliyatlarda artık Giresun’da yapılabiliyor.

KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kürşat Murat Özcan, “Giresun ilinde son zamanlarda hem KBB branşı olarak bizim kliniğimiz hem de diğer birçok branştaki arkadaşlarımız tarafından bu tür büyük ameliyatlar yapılmaya başlandı. Bu Giresun ili için gerçekten büyük bir kazanç. Daha önceden afiliasyon öncesinde bu tür özel ameliyatları yapacak alt yapı ve ekip bulunmadığından hastalar genellikle çevre illerdeki daha büyük hastanelere gitmek zorunda kalıyordu. Bu da tabi çok ciddi bir zaman kaybı, maddi kayıp, iş gücü kaybına neden oluyordu.. Bizde ve diğer branşlarda bu tür ameliyatlar gittikçe arttı.  Kliniğimize baktığımız zaman birçok kanser ameliyatı yapmaya başladık. Hastalarda bu şehirde bu ameliyatın yapılmasından dolayı çok memnunlar. Artık başka yerlere gitmeden bizde bu tedavileri olmak istiyorlar bizde bu tedavileri başarı ile gerçekleştiriyoruz” dedi.Son olarak Giresun’da ilk defa dil kanseri ameliyatını gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Özcan, 67 yaşında ki bayan hastanın kendilerine dilindeki yaradan dolayı başvurduğunu ve konulan tanı sonrası başarılı bir ameliyat yaptıklarını kaydetti.Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğan (KBB) Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güven Yıldırım ise hastanın ameliyat sonrası durumu hakkında bilgiler verdi.Ameliyatın 9. Gününde birçok işlemlerin sona erdiğini kaydeden Doç. Dr. Yıldırım, “ Hastamızın ameliyatının 9. günü dikişlerini aldık. Daha önce dil ameliyatı sonrasında olası bir nefes darlığı önlemek için trakeostomi dediğimiz gırtlakta bir delik açmıştık, onu kapattık. Rahat beslenmesi için burundan mideye bir sonda yerleştirmiştik, onu çıkarttık, artık ağızdan beslenmeye başladı, tedavisi ile  her şey tamamlanmış durumda olup artık rahatlıkla taburcu edebileceğimiz duruma geldi.” şeklinde konuştu.