Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji AD öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ tarafından Sağlık Bilimlerinde Proje hazırlama ve yazma eğitimi verildi.

29 Temmuz 2020 Çarşamba

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji AD öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ tarafından 27.07.2020 tarihinde Dekanlık toplantı salonunda Sağlık Bilimlerinde Proje hazırlama, yazma ve buna bağlı olarak öncelikle Swot Analizi, proje formatına uygun yazım konusunda eğitim verildi. Hocamız ayrıca TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca desteklenen proje ve burs programları hakkında bilgi vererek makale hazırlama ve yayımlanma konusunda da tecrübe paylaşımlarında bulundu. Eğitime Temel Tıp Bilimleri öğretim üyelerimiz katıldılar.
Kısa Özgeçmiş
Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, 1964 yılında, Cide-Kastamonu da doğdu. Aslen Trabzon nüfusuna kayıtlıdır. İlköğrenimine Trabzon, Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulunda başladı. Orta-Lise Öğrenimini Trabzon- Beşikdüzü Lisesinde 1981 de tamamladı. Aynı yıl girdiği üniversite sınavında, Trabzon-Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesinden 1986’ da mezun oldu. 1987 de MEB Sivas Gazi Lisesi Biyoloji Öğretmenliğine atandı. 1989 yılında Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıbbi Biyoloji AD.’ında Yüksek Lisans eğitimine başladı. 1992 yılında aynı üniversitenin doktora programına devam etti. Mayıs 1995 yılında Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksek Okuluna, Öğretim Görevlisi olarak atandı. 1996 yılında doktorasını tamamladı. Ardından 1997’ de Yrd. Doç. olarak atandı. Hemen akabinde Yüksekokul Müdür Yardımcılığına getirildi.  Aynı üniversitede 2002 yılında “Bor Araştırma Merkezi” nin kuruculuğunu üstenmiş 2004 yılına kadar yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır.
Bir proje kapsamında 1999 yılında ABD., UPENN, Tıp Merkezinde, 6 ay süreyle doktora üstü araştırmalarda bulundu. Yurt dışı dönüşü sonrası, Enerji Bakanlığı, Eti Maden’den alınan “İnsanların Bir Günde Aldıkları Bor Miktarı ve Bunun İnsan Sağlığına Etkileri” adlı güdümlü Ar/GE projesinin yürütücülüğünü üstlendi. Ayrıca, ilk defa günlük en az 8,44 mg bor alanların serviks (rahim) kanserine karşı dünyada ilk defa koruyucu olabileceğini buldu. 2005 yılında bu kez Ulusal Bor Enstitüsü, tarafından kendisine “Bor Mineralinin İnsanda Erkek Fertilitesi ve Prostat Kanserine Etkisinin Belirlenmesi” adlı güdümlü Ar/GE projesi verildi. Aynı yıl, Avrupa Birliği ile Ülkemiz arasındaki “Bor Bileşiklerinin Erkek Üreme Toksisitesi” konusundaki anlaşmazlıklarla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Brüksel’de Türk Delegasyonunda yer aldı. Konuyla ilgili olarak Türkiye’nin görüşlerini içeren raporun hazırlanmasında görevlendirildi. 2006-2008 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalına Yrd. Doç. Dr. olarak çalıştı. Mayıs-Ağustos 2007 tarihleri arasında ODTÜ Kimya Bölümünde doktora üstü çalışmalar yaptı. 2008 yılı mayıs ayında, Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji AD.’ ına Yrd. Doç.Dr. olarak atandı. Aynı yıl Doçent unvanını aldı. GATA Tıp Fakültesinde, Tıbbi Genetik Bilim Dalında ziyaretçi bilim adamı olarak bulundu. 2014 yılında yine aynı fakültede Profesör kadrosuna atandı.
2016 yılında daha önce almış olduğu “Yüksek Öğretimde Kalite” bağlamındaki eğitimleri doğrultusunda Yüksek Öğretim Kalite Kuruluna, Dış Değerlendirici olarak seçilmiş olup, bu bağlamda 2016 yılında Sakarya, 2017 ‘de Mehmet Akif Ersoy ve 2018 yılında ise Acıbadem Üniversitesi değerlendirme raporlarının hazırlanmasında görev almıştır. 2019 yılında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı, Danışma Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Halen aynı kadrosunda Anabilim Dalı Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Özetle, Prof. Dr. Mehmet Korkmaz akademik hayatında, TÜBİTAK, BOREN, DPT, KOSGEP, Enerji Bakanlığı, BAP vb. destekli toplam 29 proje tamamlamıştır. Bunlarla beraber 11 lisansüstü tez yürütmüş, 41 ulusal ve uluslararası makale bir uluslararası kitap bölümü yayımlamıştır. Kongre ve sempozyumlarda 53 tanesi uluslararası olmak üzere 88 adet bilimsel tebliğ sunmuş, 5 adet ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel ödül almış ve 2 adet patent başvurusu gerçekleştirmiştir.  Yayınları 15’den fazla uluslararası kitaplara referans gösterilmiş olup, makaleleri 450’ den fazla atıf almış olup h-indeksi 12’ dir. Evli ve biri kız biri erkek iki yetişkin evlat sahibidir.

Hızlı Erişim