14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme Törenimizi Gerçekleştirdik

14 Mart 2018 Çarşamba

Fakültemiz tarafından düzenlenen, “14 Mart Tıp Bayramı & Beyaz Önlük Giyme Töreni” 14 Mart 2018 Çarşamba günü Şehit Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonu’nda düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Törenimizin başlangıcında Görele Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ve Tıp Fakültemiz akademisyenlerinden Prof. Dr. Alparslan Apan’ın çalışmalarından oluşan resim sergilerinin açılışı, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Canan Çelik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Tekin ve akademisyenlerin katılımlarıyla yapıldı.

“14 Mart Tıp Bayramı & Beyaz Önlük Giyme Töreni”,  Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Vali Yardımcısı Recep Uzal, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik, üniversitemiz akademisyenleri ve konuğumuz Prof. Dr. Çağatay Güler’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Güler’in onur konuğu olarak katıldığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, GRÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Vasıf Hasanoğlu, Dr. Öğr. Üy. Gürkan Kırankaya ve Öğr. Gör. Betül Yetkin Gülmez’in hazırladığı müzik dinletisi ile devam etti.

Fakültemiz 1. sınıf öğrencisi Elif Gündoğdu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından, Dekanımız Prof. Dr. Canan Çelik ve Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun program konuşmalarını gerçekleştirdiler. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Güler, sunumunu yapmak üzere kürsüye çıktı. “En önemli hasta hakkı, iyi yetişmiş hekimdir” diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Çağatay Güler, hekimliğin; eğitim süreci dahil çok zor bir meslek olduğuna ve eğitiminin hayat boyu devam ettiğine değindi. Hekimlik bilgisinin sürekli değişim içinde olduğunu, bugün doğru kabul edilen bilgilerin yarın değişebildiğini belirten Sayın Güler, bununla ilgili örnekler verdi. TRT’de yıllarca halk sağlığı ve çevre sağlığı konularında program yaptığını ve o dönemde bu bilgileri aktarabilmek adına birçok sıkıntı yaşadıkları dile getiren Güler, yaşadığı bazı olaylara değindi.

Tıp öğrencilerinin hocalarını sürekli sorgulamaları gerektiğini, sorgulanmanın akademisyen için de olumlu sonuçlar doğurduğunu ve bu şekilde hocaların kendilerini yenileyebileceklerini söyleyen Prof. Dr. Çağatay Güler sözlerine şu şekilde devam etti: “Hekimlik, herkesten öğrenmeye hazır olmak demektir. Sizler herkesten öğrenmeye hazır olduğunuzda artık öğretmeye de hazır olursunuz. Hekimliğin bir başka sorunu da “dil”dir. Hastaların dilinden anladığınız zaman, onları daha iyi muayene edebilirsiniz. Toplumun ne dediğini anlamamız lazım. Hekimler, kullanılan her kelimenin anlamını iyi bilmelidir.”

“Yıllarca deprem, salgın, tsunami v.b. bölgelerde çalıştım fakat, sahadaki bu çalışmalar akademik yükselmede, hiçbir puan getirmedi. Ama üç hafta bir ölçüm çalışması yaptığımda yurt dışı yayınım 35 puan oldu” diyerek, doktorların saha çalışmalarına gerekli önemin verilmesi gerektiğini söyleyen Güler, hekimlik gibi bazı meslek dallarının önceliklerinin değiştirilmesinin zaruri olduğunu belirtti.

“Türkiye olarak, genç insanların iyi yetişebilme potansiyelini arttırmak ve onlara uygun öğrenme ortamını hazırlamak zorundayız” diyen Prof. Dr. Çağatay Güler, öğrencilerin bu ülkenin geleceği olduğunu fakat çoğu zaman yeterince sorgulamadıklarını söyledi.

Program dolayısıyla tüm katılımcılara teşekkürlerini sunan Sayın Güler’in konuşmasının ardından “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

Fakültemiz  1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini; Vali Yrd. Recep Uzal, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serkan Soylu ve Prof. Dr. Mustafa Cin ile Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve fakültemiz akademisyenleri giydirdi.

Toplu fotoğraf çekimi ile devam eden program, Rektörlük Fuaye salonunda canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen kokteylin ardından sona erdi.

Hızlı Erişim