6. Karadeniz Endokrin Günleri” Üniversitemizde Gerçekleşti

05 Ocak 2018 Cuma

Bu yıl 6.’sı düzenlenen “Karadeniz Endokrin Günleri”, GRÜ Tıp Fakültesi ev sahipliğinde 23-24 Aralık 2017 tarihlerinde, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve eşi Dr. Serpil Sarıfakıoğulları, Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Canan Çelik, Sayın Songül Kalyoncu, üniversitemiz akademisyenleri ve öğrenciler, aile hekimleri, Giresun ilinde çalışan ve çevre illerden gelen hekimler katıldılar. Programın açılış konuşmalarını, fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Dikbaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Atmaca, Kongre Başkanı ve Türkiye Endokrin ve Metabolizma Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayram ve Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik yaptılar.

Açılış konuşmalarından sonra kürsüye çıkan ve Endokrin Günleri kapsamında yapılacak panel ve sunumların katılımcılar açısından verimli olmasını temenni eden konuşmalar yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun ile Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın ardından sempozyumun açılış oturumuna geçildi.

Sempozyumda gerçekleştirilen oturumlarda; Tip 2 DM Tedavisi konusunda; Tip 2 DM’de Kılavuzlar Eşliğinde Güncel Yaklaşımlar, Yaşam Tarzı Değişiklikleri Nasıl, Ne Kadar? Yeni Neler Var? OAD Kombinasyonları, İnsülin Tedavisinin Temel Prensipleri ve Protokoller, Tiroid Hastalıkları konusunda; Hipertiroidiye ve Tiroid Nodülüne Yaklaşım, Metabolik Kemik Hastalıkları konusunda; D Vitamini Eksikliği ve, Hiperkalsemiye Yaklaşım ve Kimlerde Osteoporoz Tarayalım? Kılavuzlar Eşliğinde Güncellemeler konusunda; Hipertansiyon, Dislipidemi ve Adrenal İnsidentaloma alt başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.

İnsülin Direnci ve Lipotoksisite (Bilim İlaç), Diyabette İnsülin Tedavisinin Akıllı ve Kolay Yolu (Novonordısk İlaç) Tip 2 Diyabet Alanında Yeni Çalışmalar: Empa-Reg Çalışmasından Öğreneceklerimiz (Boehringer Ingelheim İlaç) konuları işlenirken, Diyabetes Mellitusta Akılcı İlaç Kullanımı ve Yeni Gelişmeler Işığında Obez Hastanın Yönetimi konularında da sunumlar yapıldı.

Ayrıca Prof. Dr. Mesut Özkaya ‘nın “Bir Endokrinoloğun Objektifinden Karadeniz” başlıklı fotograf  sunumu sempozyuma renk kattı.