“Doğu Karadeniz Ürojinekoloji Günleri” GRÜ’de Gerçekleşti

07 Mart 2018 Çarşamba

Üniversitesimiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneğinin ortaklığıyla düzenlenen “Doğu Karadeniz Ürojinekoloji Günleri”, 24-25 Şubat 2018 tarihlerinde Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda ve GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan etkinliklerle gerçekleşti.

24 Şubat 2018 Cumartesi günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda gerçekleşen ve iki günlük programın ilk ayağını oluşturan oturumlara, Rektörümüz Prof Dr Cevdet Coşkun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik, Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği Başkanı Prof Dr İsmail Mete İtil, Samsun, Ordu, Sivas, Trabzon, Tokat ve Rize başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden alanında uzman doktorlar, üniversitemiz akademisyenleri ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, kadın hastalıkları ve doğum disiplinin zor bir bölüm olduğuna ve bundan dolayı son dönemlerde daha az tercih edildiğine değinerek sözlerine başladı.

Dernek olarak yaptıkları çalışmaları dinleyenlere aktaran Sayın İtil, konuşmasının devamında Karadeniz bölgesinde daha önce çalıştığını belirterek, doğal güzellikleri bu kadar ön planda olan bir bölgede bu etkinliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Giresun Üniversitesi ile birlikte düzenledikleri etkinliğin hem görsel hem de teorik eğitim açısından iyi geçmesini temenni ettiğini söyleyen İtil, karşılıklı soru-cevap şeklinde zenginleşecek olan programın düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Sayın İtil’den sonra söz alan Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Canan Çelik konuşmasına organizasyonun düzenlenmesinde katkı sağlayan başta Yrd. Doç. Dr. Şebnem Alanya Tosun ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sipahi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.

Ürojinekolojinin, kadınların yaşam kalitesini etkileyen sorunları inceleyen bir bilim dalı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Çelik, iki gün devam edecek olan programla ürojinekolojik hastalıkların ve tedavi yöntemlerinin konuşulacağını, canlı cerrahi bölümünde de yine çok önemli isimlerin deneyimlerini katılımcılar ve öğrencilerle paylaşacağını söyleyerek konuşmasını noktaladı.

Programın devamında kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Üniversitesi olarak “Doğu Karadeniz Ürojinekoloji Günleri”ne ev sahipliği yapmaktan ve alanında uzman hekimleri Giresun’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başladı.

GRÜ’nün ve Tıp Fakültesinin genel durumu hakkında çeşitli bilgiler aktaran ve göreve geldikleri günden bu yana başta tıp olmak üzere bir çok alanda önemli yatırımlara imza attıklarına değinen Rektörümüz, 01 Ocak 2017 itibariyle Sağlık Bakanlığıyla imzalanan ortak kullanım anlaşması sonucunda ortaya çıkan Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesi ile Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bu yatırımların önemli bir ayağını oluşturduğunu söyledi.

Tıpta çok iddialı oldukları alanlar olduğunu ve GRÜ Tıp Fakültesi hekimlerinin bu alanlar başta olmak üzere birçok branşta canla başla çalışarak Giresunlulara faydalı olabilmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Rektörümüz, tüm bunların yanında düzenledikleri bilimsel faaliyetlerle de alanında deneyimli akademisyenleri bir araya getirerek onların deneyimlerini aktarabilecekleri ortamlar yaratmaya çalıştıklarını belirtti. Bu amaçla düzenlenen etkinliklerden biri olan  “Doğu Karadeniz Ürojinekoloji Günleri”nin Karadeniz’de ilk defa gerçekleştirildiğini ve Pazar günü yapılacak olan canlı cerrahinin de yine bu alanda Karadeniz’de bir ilk olduğunu belirten Rektörümüz, bu açıdan bakıldığında da programın katılımcılar ve öğrenciler açısından önemli bir tecrübe olacağına inandığını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra uzman doktorların hazırladıkları sunumlarla devam eden programda; kadın pelvik taban bozukluklarına ve güncel tedavi yaklaşımlarına değinildi. Ürojinekoloji alanında Türkiye'nin önde gelen akademisyenleri; bu alanda sıkça karşılaştıkları sorunları ve bunlara karşı uygulanan tedavi yöntemlerini deneyimleriyle birleştirerek dinleyenlere aktardılar.

25 Şubat 2018 Pazar günü Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleşen programın ikinci ayağında Prof. Dr. Önay Yalçın Yrd. Doç. Dr. Şebnem Alanya Tosun ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sipahi’nin oturum başkanlığında canlı cerrahi oturumu düzenlendi.

 

Ankara Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Fulya Dökmeci, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Tarik Yalçın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. İsmail Mete İtil ve Doç. Dr. Özgür Yeniel, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Kadir Önem ve İstanbul Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Cenk Yaşa tarafından başarı ile gerçekleştirilen, Türkiye’de belli başlı şehirlerde yapılabilen ve Karadeniz Bölgesi için bir ilk olan eğitici ameliyatlarla hem Giresunlu hastalarımız şifa buldu, hem de bölgedeki hekimlerimiz ameliyat tekniklerindeki yenilikler hakkında bilgi sahibi oldular.

 

"Canlı Cerrahiler" oturumunun Karadeniz Bölgesinde tüm cerrahi branşlar için bir ilk olduğunu ve yoğun emek sonrası başarı ile gerçekleştiğini vurgulayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik, Giresun Üniversitesi bünyesinde bu tür bilimsel etkinliklerin artarak devam etmesini temenni ettiklerini belirtti.

Hızlı Erişim