Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesinde Bir İlk Daha Gerçekleştirildi

13 Kasım 2017 Pazartesi

Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen bir operasyonla ilk defa "atrial fibrilasyon ve wolf parkinson white sendromu" olarak bilinen ritm bozukluklarının tedavisi uygulandı.

Anjiografi benzeri bir işlem olan elektrofizyolojik çalışma kateter ablasyon ve krioablasyon yöntemleri ile mevcut ritm bozuklukları tedavi edilerek hastalar yaşadıkları çarpıntı ataklarından ve ömür boyu ilaç kullanma zorunluluğundan kurtularak sağlıklarına kavuştular.

Türkiye'de bir kaç sayılı merkezde uygulanan bu tedavinin Giresun'da da uygulanabiliyor olması hastalarda büyük memnuniyet oluşturdu.

Giresun ilinde yaşayan 5 hastanın ameliyata gerek kalmadan anjiografi benzeri bir işlem ile sağlıklarına kavuşmalarını sağlayan uygulama 01/11/2017 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kudret Aytemir ve Doç. Dr. Hikmet Yorgun' un önderliğinde Giresun Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet Karagöz, Yrd. Doç. Dr. Devrim Kurt ve Yrd. Doç. Dr. Aslı Vural tarafından Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi kateter laboratuvarında uygulandı.