Yükseköğretim Kurulu Tıp Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısı gerçekleştirildi.

19 Nisan 2020 Pazar

Yükseköğretim Kurulu Tıp Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısı, 17.04.2020 Cuma günü saat 14.00 ‘de YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’ın açılış konuşmasının ardından, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa KAPICIOĞLU Başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan hocalarımız, Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu ve Tıp Fakülteleri Dekanları ile birlikte 94 katılımcıyla yaklaşık 4,5 saat süren toplantıya, Dekanımız Prof. Dr. Canan Çelik ve Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ural Oğuz katıldılar. YÖK'un önderliğinde pandemi sürecinde tıp eğitiminin durumu, internler ve diğer öğrencilerin eğitimi, uzaktan eğitim programları, uygulamalı pratik eğitimler ve sınavlar görüşüldü. Sayın Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu’nun tüm Dekanları tek tek dinlediği toplantıda, “esnek ve dinamik bir eğitim süreci olması gerektiği” vurgulandı. Sayın Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, “Newton’un çekim yasasını 1667’de karantina döneminde keşfettiğini” belirterek katılımcılara moral verdi. Sayın Dekanımız, “pandemi sürecini en iyi sahada öğreneceklerini düşündüğümüz için internlerin eğitimine devam ettiğimizi, diğer öğrencilerimizin teorik eğitimlerine asenkron ve/veya senkron olarak uzaktan eğitim programı ile başladığımızı, akademik takvimlerimizi güncelleyerek, Haziran sonunda sıkıştırılmış uygulamalı pratik dersler ve sınavların planlandığını” belirtti. Ülkemiz genelinde benzer uygulamaların olduğu ve tüm tıp fakültelerinde uzaktan eğitime başlanmasının sevindirici olduğu vurgulandı.

Tıp Eğitimi konusunda katkı ve desteklerini yanımızda hissettiğimiz Sayın YÖK Başkanımız ve Başkanvekilimize ve değerli paylaşımları için kıymetli Dekanlarımıza teşekkür ediyor, Sayın Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’ın “Küresel Salgında Türk Yükseköğretimi” başlıklı açıklamasını içeren linki sunuyoruz.