Azami Süresini Dolduran Öğrenciler Hakkında

21 Eylül 2023 Perşembe

2022-2023 Öğretim Yılları Sonunda Azami Öğrenim Süresini Doldurup 1. ve 2. Ek sınav Hakkını Kullanacak Tıp Fakültesi Öğrencilerine İlişkin Duyuru
 

2547 Sayılı Kanunun 44. Maddesi (c) fıkrasına göre 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONUNDA Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Öğrencilerimiz 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı sonunda yapılacak azami süre sınavlarına girebilmek için 25/09/2023 günü mesai bitimine kadar Fakültemize dilekçe ile şahsen başvurabilir veya Fakültemiz e-posta adresine e-posta gönderebilirler. Azami süreleri tamamlanmakta olan ilgili öğrencilerimize hatırlatma amacı ile azami öğrenim süreleri sonunda uygulanacak olan ek sınav tarihleri ve kanun metni aşağıda verilmiştir. 
 
EK SINAV TARİHLERİ
1.Ek Sınavlara başvuru tarihleri 19 - 25 Eylül 2023
1.Ek Sınav Tarihleri  02 Ekim -05 Ekim 2023
2.Ek Sınavlara başvuru tarihleri 09 - 13 Ekim 2023
2.Ek Sınavlar Tarihleri  23 - 30 Ekim 2023



 2022-2023 Eğitim-öğretim yılı sonunda Azami öğrenim süresini dolduran öğrenci, ders ve sınav durumları listesine ulaşmak için tıklayınız.
 
Listede öğrencilerin hangi derslerden sınava girme hakkı bulunduğu, hangi derslerden uygulama yapılacağı belirtilmiştir. Sınavlara girme hakkı olduğu halde listede isimleri bulunmayan/derslerinde herhangi bir hata bulunan/eksik-fazla dersi bulunan  öğrencilerin Fakültemiz öğrenci işlerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Tıp Fakültesi öğrencileri azami süre sonundaki sınav ve süre işlemlerine ilişkin duyuruları Tıp Fakültesi web sayfasından takip edeceklerdir.

 
Uygulama/sınavlara    giren    öğrencilerin    uygulamaya/sınava    girdiği    ders    başına öğrenci  katkı  payını/öğrenim  ücreti alınacaktır. 









Ek Sınavlar hakkında açıklama
 
*Öğrencilere devam koşulunu yerine getirmedikleri ve  başarısız oldukları (59 puan ve altında not aldıkları) tüm dersler için ders sayısına bakılmaksızın iki ek sınav hakkı verilir. Ek sınavlar birinci ek sınav ve ikinci ek sınav olmak üzere iki ayrı oturumda yapılacak olup öğrenciler, Birinci ek sınavlarda başarısız oldukları derslerden ikinci ek sınavlara katılabileceklerdir.
*Ek Sınavdan başarılı olabilmek için 100 puan üzerinden en az 60 puan alınması gerekir. Sınavda alınan not, o dersin başarı notu yerine geçer.
*Ek sınavlar sonunda,  başarılı olamayan veya başarılı olduğu halde alması gereken başka dersleri bulunan (daha önce hiç kayıtlanmadığı dersleri bulunan) öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.

2547 Sayılı Kanunun 44. Maddesinin (c) Fıkrası  için tıklayınız.
GRÜ 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44’üncü Maddesinin (C) Fıkrası Uygulama Esasları için tıklayınız.
 

Bu duyuru TEBLİĞ niteliğinde olup ayrıca öğrenciye yazılı tebliğ yapılmayacaktır.

 

Hızlı Erişim