Fakültemiz öğrencilerinin dikkatine,

08 Eylül 2021 Çarşamba

Yüksek Öğretim Kurulu’nun Ağustos 2021’de yayınladığı “Küresel Salgında Eğitim ve Öğretim Süreçlerine Yönelik Uygulamalar Rehberi” dikkate alınarak, fakültemizde tüm dönemlerde uygulamalı eğitimler ve tüm sınavlar yüz yüze yapılacaktır.
Çevrimiçi eğitimler ‘Google Meet’ üzerinden yapılacaktır, bu nedenle tüm öğrencilerin giresun.edu.tr uzantılı mail adeslerine sahip olmaları önem arz etmektedir.
Ders kayıtları aynı hafta içinde ilgili öğretim üyesi tarafından e-posta yoluyla ilgili dönemin öğrenci temsilcisi ile paylaşılacaktır.

Derslere devam zorunluluğu hakkında Giresun Üniversitesi Senatosu’nun alacağı kararlar uygulanacaktır.

Tüm uygulamalı derslerin “yüz yüze”, Dönem 1-2-3’ün teorik derslerinin hibrit eğitim modeli ile “yüz-yüze” ve “çevrimiçi” olması nedeniyle, İç İşleri Bakanlığı’nın “Toplu Faaliyetler için PCR zorunluluğu” genelgesine dayanarak tüm öğrencilerden ve derslere yüz yüze girecek olan tüm öğretim üyelerinden aşı kartlarını (Dönem 4-5-6 için en geç 10 Eylül 2021 Cuma gününe kadar, Dönem 1-2-3 için en geç 24 Eylül 2021 Cuma gününe kadar), aşı kartları olmayan öğrenci veya öğretim üyelerinin PCR test sonuçlarını en geç 72 saat öncesine ait olacak şekilde öğrenci işlerine ibraz etmesi gerekmektedir. İki doz aşı olunmadığı süre içerisinde ‘yüz yüze’ eğitime girecek olan öğrenci ve öğretim üyelerinin her 72 saatte bir PCR test sonuçlarını öğrenci işlerine getirmeleri gerekmektedir.

Tüm öğrencilerin COVID-19 semptomu göstermesi durumunda PCR testi yaptırması büyük önem arz etmektedir, semptom gösteren ancak PCR testi yaptırmayı reddeden öğrencilerin ‘yüz yüze’ olan uygulamalı eğitimlere ve sınavlara alınmayıp devamsız sayılacaktır.

PCR testi pozitif çıkan öğrencilerimiz, PCR raporunu 24 saat içinde öğrenci işleri ile paylaşması gerekmektedir. Bu durumda, ilgili öğretim üyesinin uygun görmesi durumunda uygulamalı dersin telafi edilmesine, hibrit eğitimde ise ‘çevrimiçi’ eğitime geçilmesine imkan verilecektir.