Fakültemizde online eğiticinin eğitimi kursu gerçekleştirildi.

09 Haziran 2020 Salı

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Pandemi nedeni ile uzaktan eğitim ve sınav yöntemlerinin hızla tıp eğitimi içerisine girmek durumunda kaldığı şu günlerde, online yapılacak sözlü sınavların tekniklerinde ortaklaşmak ve şeffaf, ölçülebilir, her öğrenciyi eşit değerlendiren yöntemler geliştirmek için Tıp Eğitimi ve Bilişimi Ana Bilim Dalımız tarafından Ülkemizde ilk kez uzaktan Eğitici Eğitimini gerçekleştirildi.

“Ölçme ve Değerlendirmenin Temelleri” ve “Yapılandırılmış Sözlü Sınav” içerikli, iki güne dağıtılmış yedi saat civarındaki eğitimimizde hemen tüm erişkin eğitim yöntemlerini UZEM alt yapısı ve diğer iletişim kanalları üzerinden başarı ile tamamladık.

Bu deneyim, aynı zamanda bizlere artık Tıp eğitiminin bir parçası olacağı kaçınılmaz görünen uzaktan eğitim ve ölçme-değerlendirmenin açtığı yeni pencereler ve fırsatlar konusunda eşsiz bir öngörü kazandırdı.