Ana Bilim Dalı Hakkında

Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Hakkında

Anabilim Dalı Tarihçesi

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı 2012 yılında kurulmuştur. Anabilim dalımızda 1 Doçent ve 3 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır.

Anabilim Dalı Misyon ve Vizyonu

Misyon: Eğitim alan öğrencileri, en üst düzey mesleki yetkinliğe taşıyacak bilgi, beceri ve sorumluluk bilincine sahip, güncel bilgi ve teknolojiyi kullanan, alanına hâkim, donanımlı, etik kurallara bağlı, mesleki ve sosyal sorumluluklarını başarıyla yerine getirecek hekimler ve bilim insanları yetiştirmektir. Klinik tanı ve tedaviye destek vermek amacıyla histoloji ve embriyoloji biliminin araştırma yöntemlerini ve laboratuvar uygulamalarını başarıyla uygulayabilen hekimler ve bilim insanları yetiştirmektir.

Vizyon: Öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve tüm çalışanlarımızın memnuniyet düzeylerinin yüksek olduğu, güncel bilimsel gelişmeleri takip eden, çağdaş teknolojilerden faydalanarak eğitim-öğretim ve araştırma alanlarında öncü olan, tercih edilirliği yüksek, gelişmeye ve geliştirmeye önem veren, histoloji ve embriyoloji bilim alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen bir anabilim dalı olmaktır.

Anabilim Dalı Eğitim Faaliyetleri
Mezuniyet öncesi ve Lisans Eğitimi
2013 yılından itibaren Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I ve Dönem II kurulları içerisinde Histoloji ve Embriyoloji teorik ve pratik dersleri (Dönem I 35 saat teorik/ 9x4 grup=36 saat pratik toplam 71 saat, Dönem II 51 saat teorik, 15x4=60 saat pratik toplam 111 saat) ile Diş Hekimliği Fakültesi II. sınıf öğrencilerimize yıllık ders programı dahilinde Histoloji ve Embriyoloji teorik ve pratik dersleri (28 hafta 3 saat (2+1) toplam 84 saat) verilmektedir. Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümü öğrencilerimize Embriyoloji ve Genetik dersi verilmiştir.

Mezuniyet Sonrası ve Lisansüstü Eğitim
2024-2025 Eğitim Öğretim yılından itibaren Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Histoloji ve Embriyoloji (Tıp) Yüksek Lisans programı bulunmaktadır.

Anabilim Dalı Başkanları
Yrd.Doç.Dr. Berna TEZCAN (2012- 2016)
Doç.Dr. Züleyha ERİŞGİN (2016-Halen)

Öğretim Üyeleri Unvan, Ad, Soyad
Doç.Dr. Züleyha ERİŞGİN

Dr. Öğr. Üyesi İsmail TÜRKOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Hasan Serdar MUTLU
Dr. Öğr. Üyesi Berna TEZCAN YAVUZ

Anabilim Dalının ve Çalışma Alanlarının Tanıtımı


Anabilim Dalımızda histolojik araştırmaların yapılabileceği; Leica ASP 300S tam otomatik doku takip cihazı, Leica Histocore Arcadia C doku gömme cihazı, Thermo Shandon Finesse 325 Rotary mikrotom, Leica ST5020 tam otomatik histolojik boyama cihazı, Nüve FN500 etüv, çeker ocak ve Olympus BX35F araştırma mikroskobu donanımlarını içeren tam donanımlı histoloji araştırma laboratuvarı bulunmaktadır. Anabilim dalımızda sinir bilimleri, gastrointestinal sistem ve üreme biyolojisi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Anabilim Dalının Etkileşimde Olduğu Ulusal ve Uluslararası Akademik Kuruluşlar
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği

Türk Elektron Mikroskopi Derneği