Dönem I, Dönem II ve Dönem III Öğrencilerimizin Dikkatine

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi
Öğrencilerin Online Yapılacak Sınavlar İle İlgili Bilgilendirmeler
Dönem 1,  Dönem 2 ve Dönem 3 Öğrencilerinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Ülkemiz genelinde etkili olan korona virüs salgını nedeniyle, Fakültemizin eğitim-öğretime ara verdiği 16 Mart 2020 tarihinden itibaren kalan tüm sınavların Üniversitemiz UZEM sistemi üzerinden online olarak yapılmasına karar verilmiştir.
Kalan kurul sınavları, final sınavı ve bütünleme sınavı 100 soru üzerinden, çoktan seçmeli ve karışık düzenli ekrana gelecektir. Sorular hem kendi içinde karışık şekilde hem de cevap şıkları karışık şekilde ekrana gelecektir. Kurul içerisindeki branşların soruları art arda değil tamamen karışık düzende ekrana gelecektir. Sınavlar web sitesinde yayınlanan yeni akademik takvimde belirlenen günde ve ilan edilecek saatte her öğrencinin aynı anda sınava gireceği şekilde yapılacaktır. Sınavların süresi her soru için 1 dakika olacak şekilde toplam 100 dakika olacaktır. Sınavı süresi içerisinde bitiremeyen öğrenciler işaretledikleri soruya kadar denk gelen puan üzerinden değerlendirileceklerdir. Öğrenciler UZEM sistemine girdiklerinde ders konularının en alt kısmında bulunan Dönem …. Kurul …. Sınavı konusuna tıklayarak sınavlara katılacaklardır.
Sınav öncesinde öğrencilerimizin kendilerinin alması gereken tedbirler bulunmaktadır. Sınavların sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi için, her öğrencimizin internet bağlantısı bulunan aktif çalışır bir bilgisayarının olması gerekmektedir. Sınav anında elektrik kaynaklı sorunlar yaşanmaması için, bilgisayarların bataryası (pili) uzun süreli kullanılabilen bir laptop veya ups (güç kaynağına) bağlı masaüstü bir bilgisayar olması kesinlikle önerilmektedir. Kurul sınavları, final ve bütünleme sınavları  sırasında internet servis sağlayıcı ve şebeke elektrik sisteminden kaynaklanan arızalar nedeniyle sınava giremeyen veya sınavı yarım kalan öğrencilerimiz için dilekçelerini Dekanlığımıza bildirmeleri halinde (e-mail yoluyla  gönderilen başvurular kabul edilecektir) telafi sınavları açılacaktır. Telafi sınavını da başarılı şekilde bitiremeyen (giremeyen) öğrenciler o kurul sınavından geçersiz not almış (F2) sayılacaklardır. Telafi sınavı için tekrar bir telafi sınavı yapılmayacaktır.
Sınav anında öğrencilerin birbirleri ile yardımlaştıkları, sınav soru ve cevaplarını internet ortamında veya kendi aralarında (whatsapp, facebook, messenger, mail, skype, sms, mms, meet, vb. her ne ad altında olursa olsun) paylaştıkları, ses ve görüntü kaydettikleri, fotoğraf çektikleri ve yerlerine başkasının sınava girdirdikleri tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılıp haklarında disiplin soruşturması başlatılacaktır. Güvenlik tedbirleri kapsamında öğrencimiz UZEM sistemine bağlandığı andan itibaren bilgisayar IP numaraları kaydedilecektir. Sınav bütünlüğü ve gizliliğini bozacak davranışlarda bulundukları sonradan anlaşılan (Fakültemiz ile ilişiği kesilene kadar) öğrenciler hakkında sonradan da disiplin soruşturması açılacaktır.
Koordinatörlüklerce hazırlanacak deneme sınavları ile uzaktan sınav sistemi hakkında önceden tecrübe edinmeniz sağlanacaktır. Deneme sınavları ile bilgi ölçülmeyecek olup, sizlerin UZEM sınav sistemini tanıması ve adaptasyonunuzun sağlanması amaçlanmıştır.

Hepinizin bu zor süreçte çok emek harcadığınıza eminiz ve kaygılarınızın farkındayız. Bu süreci hep birlikte en iyi şekilde atlatmayı umarak hepinize başarılar dileriz.