Dönem IV ve Dönem V Öğrencilerimizin Dikkatine

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi
Öğrencilerin Online Yapılacak Sınavlar İle İlgili Bilgilendirmeler
Dönem 4 ve Dönem 5 Öğrencilerinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Ülkemiz genelinde etkili olan korona virüs salgını nedeniyle, Fakültemizin eğitim-öğretime ara verdiği 16 Mart 2020 tarihinden itibaren kalan tüm sınavların Üniversitemiz UZEM sistemi üzerinden online olarak yapılmasına karar verilmiştir.

16 Mart 2020 tarihinden itibaren tamamlanamayan tüm stajların sınavları Üniversitemiz UZEM sistemi üzerinden online olarak sözlü sınav şeklinde yapılacaktır. Sınav tarihleri Fakültemiz web sitesinde ilan edilen yeni akademik takvimde belirtilen gün ve açıklanacak saatlerde yapılacaktır. Ülkemizin yaşadığı salgın dönemi nedeniyle sadece bu dönem ile sınırlı kalmak şartıyla, teorik sınav ve staj karnesi uygulaması yapılmayacaktır. Öğrencilerin yapılacak sözlü sınavlarda alacağı notlar geçme notları olacaktır. Sözlü sınavlar her branş için ayrı ayrı günlerde ve en az iki öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Öğrenciler sözlü sınav ekranına Ana Bilim Dalı Başkanının belirleyeceği sırayla tek tek alınacaktır. Ana Bilim Dalı Başkanının inisiyatifi ile aynı anda iki ya da daha fazla öğrencide sözlü sınava alınabilecektir. Öğrenciler sınava normal şartlardaki sınavlara hazırlandıkları kılık-kıyafetleri ile gireceklerdir. Sınav anında öğrencilerin cep telefonlarının kapalı olduğu teyit edilecektir. Öğrenciler UZEM sistemine girdiklerinde her stajın ders konusunun ilk haftasında açılacak olan ………Staj Sonu Sınavı linkine tıklayıp açılan ekranda toplantıya katıl butonuna tıklayarak sınava katılacaklardır.

Sınav öncesinde öğrencilerimizin kendilerinin alması gereken tedbirler bulunmaktadır. Sınavların sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi için, her öğrencimizin internet bağlantısı bulunan aktif çalışır, mikrofon, hoparlör ve kamerası kullanılabilen bir bilgisayarının olması gerekmektedir. Sınav anında elektrik kaynaklı sorunlar yaşanmaması için, bilgisayarların bataryası (pili) uzun süreli kullanılabilen bir laptop veya ups (güç kaynağına) bağlı masaüstü bir bilgisayar olması kesinlikle önerilmektedir. Sınav anında internet servis sağlayıcı ve şebeke elektrik sisteminden kaynaklanan arızalar nedeniyle sınava giremeyen veya sınavı yarım kalan öğrencilerimiz için Anabilim Dalı Başkanının uygun göreceği tarih ve saatte yeniden sözlü telafi sınavı açılabilecektir. Telafi sınavını da başarılı şekilde bitiremeyen (giremeyen) öğrenciler o sınavdan geçersiz not (F2) almış sayılacaklardır. Yapılacak sözlü sınavda başarılı olamayan öğrenciler Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde aynı usul ve esaslarda  bütünleme sınavına gireceklerdir.

Sınav anında öğrencilerin birbirleri ile yardımlaştıkları, kitap defter veya ders dokümanı karıştırdıkları, cep telefonlarını kapatmadıkları veya bulundukları ortamda başka bir iletişim cihazı ile kayıt yaptıkları ses ve görüntülerini üçüncü kişilere anlık veya sonradan aktardıkları-paylaştıkları tespit edilirse, sınavda kendilerine sorulan soruları ve cevaplarını internet ortamında veya kendi aralarında (whatsapp, facebook, messenger, mail, skype, sms, mms, meet, vb. her ne ad altında olursa olsun) paylaştıkları, ses ve görüntü kaydettikleri, fotoğraf çektikleri ve yanlarında başkasının bulunduğu  tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılıp haklarında disiplin soruşturması başlatılacaktır. Sınav bütünlüğü ve gizliliğini bozacak bu davranışlarda bulundukları sonradan anlaşılan (Fakültemiz ile ilişiği kesilene kadar) öğrenciler hakkında sonradan da disiplin soruşturması açılacaktır.

Hepinizin bu zor süreçte çok emek harcadığınıza eminiz ve kaygılarınızın farkındayız. Bu süreci hep birlikte en iyi şekilde atlatmayı umarak hepinize başarılar dileriz.