Fakültemiz Dönem 1, Dönem 2, Dönem 3 Öğrencilerinin Dikkatine,

08 Eylül 2021 Çarşamba

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 21. Maddesi ‘e’ bendinde bulunan “Bir ders kurulunda her dersin kendi barajı vardır. Baraj sınırı %50’dir. Öğrenci, ders kurulu sınavında kurulu oluşturan derslerin bir veya birkaçından %50’nin altında not alırsa o dalda elde ettiği puan ile o dalın toplam puanının %50’si arasında kalan puan farkı sınav toplam puanından düşülerek o ders kurulu sınav notu belirlenir.” ibaresi, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda COVID-19 Pandemisi nedeniyle yaşanacak olumsuz durumlar göz önüne alınarak tedbiren bu yıla özgü olmak üzere kaldırılmıştır.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun Ağustos 2021’de yayınladığı “Küresel Salgında Eğitim ve Öğretim Süreçlerine Yönelik Uygulamalar Rehberi” dikkate alınarak; fakültemiz Dönem 1, Dönem 2 ve Dönem 3 teorik dersleri hibrit eğitim modeli ile senkron olarak yapılacaktır. Teorik dersler için, Dönem 1, Dönem 2 ve Dönem 3’de öğrencilerin ilan edildikleri gruplara göre haftalık rotasyonlar şeklinde ‘yüz yüze’ eğitime gelmeleri, diğer grupların eş zamanlı ‘çevrimiçi’ eğitimin devam etmesi söz konusudur. Tüm uygulamalı eğitimler ve sınavlar ‘yüz yüze’ yapılacaktır.