TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

03 Nisan 2020 Cuma

Sevgili Öğrencilerimiz;
Tüm Dünya’yı etkileyen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen olağanüstü bir zamandan geçiyoruz. Yükseköğretim Kurumlarının eğitim öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı yürütülebilmesi için, 18 Mart 2020 tarihinde yapılan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) toplantısında alınan kararlar dahilinde, Yükseköğretim Kurumları programlarında yer alan derslerin teorik kısımlarının, gerekli alt yapı ve yetkinlik varsa uzaktan eğitimle yürütülebileceği; derslerin uygulamalı kısımları için de, belirlenen zamanda her bir programa göre yoğunlaştırılmış akademik takvim oluşturularak eğitim verilebileceği belirtilmiştir. 
Bu olağanüstü şartlarda, YÖK kararları ve Üniversitemiz Bilim Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda, Ülkemizdeki diğer Tıp Fakülteleri ve dünyadaki uygulanan tıp eğitim modelleri de incelenerek, Dekanlığımız, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı ve Koordinatörler Kurulumuz Tıp Eğitiminin nasıl yürütülmesi gerektiği ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştur.  
Üniversitemizin Uzaktan Eğitim Müdürlüğü’nün (UZEM) gerekli alt yapı ve donanımına sahip olduğu bildirilmiş olup, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime geçilmesi planlanmıştır. 
Bu doğrultuda Dönem I, II ve III “Teorik Dersleri” üniversitemiz UZEM tarafından asenkron olarak (eş zamanlı olmaksızın) uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacaktır. Ancak senkron (eş zamanlı) ders yapmak isteyen öğretim üyelerine sistem bu imkanı da sunacaktır. “Laboratuvar Dersleri” ise Fakültemiz tarafından daha sonra ilan edilecek “yeni sıkıştırılmış program” doğrultusunda yapılacaktır. Laboratuvar dersleriyle birlikte tüm kurul sınavları (pratik ve teorik her ikisi de) ve tüm final/bütünleme sınavları dönemin şartları doğrultusunda yaz döneminde yüz yüze planlanacak ve ilan edilecektir.
Dönem IV ve V “Teorik Dersleri” de UZEM tarafından asenkron (eş zamanlı olmaksızın) olarak uzaktan öğretim yöntemiyle yapılacaktır. Ancak senkron (eş zamanlı) ders yapmak isteyen öğretim üyelerine, sistem bu imkanı da sunacaktır. Uzaktan eğitimle verilemeyecek olan “klinik ve pratik uygulamalar” ise Fakültemizce daha sonra ilan edilecek olan “sıkıştırılmış program” içerisinde yapılacaktır. Tüm staj sonu sınavlar (final) ve bütünleme sınavları dönemin şartları doğrultusunda, yaz dönemindeki sıkıştırılmış program sonrasında planlanacak ve detayları ilan edilecektir.
Uzaktan Eğitim sürecinde öğretim üyeleri hazırladıkları görsel, işitsel ve yazılı materyalleri, videoları sisteme yüklemeye 6 Nisan tarihinden itibaren başlayacaklardır. Öğrencilerimiz bu materyallere ulaşıp gerektiğinde e-mail yoluyla öğretim üyelerine sorularını sorabileceklerdir. Uzaktan Eğitim sisteminin nasıl kullanılacağına dair kılavuzlar, Üniversitemiz web sitesinde ilan edilmiştir. Tıp eğitimi yoğun bir program olduğu için Uzaktan Eğitim Merkezi’mizin çalışmaları devam etmekte olup, süreçle ilgili herhangi bir aksama ya da gecikme olması halinde sizlere bilgi verilecektir.
Sevgili öğrencilerimiz, daha önce kimsenin deneyimlemediği bu süreçte, telaşa kapılmamanızı istiyoruz. Öğretim Üyelerimiz tüm sağlık çalışanları gibi bir yandan sağlık hizmetinde ön sırada yer alırlarken, bir yandan da sizlerin eğitimi için gerekli tüm çalışmaları yapmaktadırlar. Sizlere düşen görev, sağlığınızı korumak için gerekli tedbirleri almak ve zamanı en iyi şekilde kullanarak derslerinize çalışmaktır.
Sevgilerimle.

Prof.Dr. Canan ÇELİK
           Dekan

Hızlı Erişim