Ana Bilim Dalı Hakkında

Anabilim Dalı Tarihçesi
T.C Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı 2007 yılında kurulmuş ve Yüksek Öğretim Kurumu kararı ile 2020 yılında Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı adını almıştır.
 
Anabilim Dalı Başkanları
Yrd Doç Dr Zerrin TÜRKÖZER
Yrd Doç Dr Murat USTA (2012-2013)
Prof Dr Mehmet Hicri KÖSEOĞLU (2013-2015)
Prof Dr Sembol YILDIRMAK (2015- 2023)

Prof Dr Murat USTA (2023-Halen)
 
Öğretim Üyeleri  
Prof Dr Murat USTA
Dr. Öğr. Üyesi Ömer EMECEN

Dr. Öğr. Üyesi Hilmi Furkan ARSLAN
 

Araştırma Görevlileri
Arş.Gör.Dr. Engin IŞIK
Ast. Dr. Eslem ATALAY

Ast. Dr. Merve KABADAYI
Ast. Dr. Seçkin BÖKE
Ast. Dr. Ömer ÖZEN
 
Anabilim Dalının ve Çalışma Alanlarının Tanıtımı
Anabilim dalımızda bilim ve teknolojinin imkânları kullanılarak Tıbbi Biyokimya alanında nitelikli lisans, yüksek lisans, tıpta uzmanlık eğitimi verilmektedir.
Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Laboratuvarında, gerek diğer Anabilim Dalları ile ortak gerekse Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı olarak birçok bilimsel araştırma yürütülmektedir. Araştırma laboratuvarımızda spektrofotometre, ELISA yıkayıcı ve okuyucu cihazları, elektroforez, PCR ve görüntüleme sistemleri ile bilimsel araştırmalara devam edilmektedir.
Ayrıca S.B.Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde afiliasyon kapsamında topluma nitelikli klinik laboratuvar hizmeti sunmaktayız. Klinik laboratuvarımızda fotometrik yöntemler kullanan Biyokimya otoanalizörleri, elektrokemilüminesans yöntemi ile çalışan hormon otoanalizörleri, high performance liquid chromatography (HPLC) sistemi, ve flow sitometri, osmometre, reflektans fotometre, refraktometre, türbidimetre, ISE, KIMS, EMIT, potansiyometri, amperometri ve kondüktivite yöntemleri ile analizler yapan sistemler yer almaktadır.

Mezuniyet Öncesi ve Sonrası Eğitim Hedefleri
Mezuniyet Öncesi:
Tıp Fakültesi Dönem 1, 2 ve 3 öğrencilerine Temel Biyokimya ve Tıbbi Biyokimya teorik dersleri/uygulamaları ve Dönem 5 öğrencilerine 1 haftalık seçmeli staj eğitimi verilmektedir.

Mezuniyet Sonrası:
T.C. Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Tıbbi Biyokimya Tezli Yüksek Lisans Eğitimi yürütülmektedir.
Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalımız 2019 yılı Aralık ayında Tıpta Uzmanlık Kurulu ilgili komisyonu tarafından yerinde denetlenerek Tıpta Uzmanlık Eğitimi verme yetkisi almıştır. Tıpta Uzmanlık öğrencilerimize 12.10.2017 tarihinde kabul edilmiş son sürüm olan T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu TUKMOS- Tıbbi Biyokimya Uzmanlık Eğitimi Çekirdek Müfredatı v.2.3 kapsamındaki klinik ve girişimsel yetkinlikler temel alınarak uzmanlık eğitimi verilmektedir.
  
Anabilim Dalı Tarafından Düzenlenen Akademik Toplantılar
(İleri Hematolojik Testler Kursu, 29-30 Kasım 2019, GİRESUN (Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Türk Klinik Biyokimya Derneği işbirliği ile)

Anabilim Dalı Tarafından Yürütülen Araştırma Projeleri
Tıbbi Biyokimya A.D.’nın dahil olduğu ve 2024 yılı itibarıyla tamamlanan 14 BAP projesi ve 1 TÜBİTAK 1002 projesi vardır.
 
Anabilim Dalının Etkileşimde Olduğu Ulusal ve Uluslararası Akademik Kuruluşlar
Türk Biyokimya Derneği

Türk Klinik Biyokimya Derneği
Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği
European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine